Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, σε 8 δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Κρήτης, ο εμβολιασμός πολιτών άνω των 85 ετών. Η πρώτη ημέρα εξελίσσεται ομαλά με το προσωπικό των Κέντρων Υγείας να συμμετέχει σύσσωμο στο τεράστιο, όπως το χαρακτηρίζει, εγχείρημα. «Ξεκινήσαμε από τα μεγάλα αστικά και ημιαστικά κέντρα της Κρήτης κα σταδιακά και προχωρήσουμε και στις άλλες περιοχές του νησιού» δήλωσε η διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Φωτογραφία: Γιώργος Παναγιωτάκης

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μπήκαν και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην εμβολιαστική διαδικασία», πρόσθεσε. Για αυτόν τον σκοπό σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΥΠΕ Δημήτρη Αγαπίδη, τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης έχουν ενισχυθεί επιπλέον 150 άτομα προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Στο Κέντρο Υγείας Εσταυρωμένου, στην πόλη του Ηρακλείου, σήμερα θα εμβολιαστούν συνολικά 188 ηλικιωμένοι. «Ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 8 το πρωί και δεν έχουμε καμιά ακύρωση», τόνισε ο υπεύθυνος της δομής Δημήτρης Κλάδος.

«Έχουμε σε λειτουργία 4 εμβολιαστικά κέντρα στον Εσταυρωμένο, τα οποία θα γίνουν 8 το επόμενο διάστημα».

«Όλα κυλούν ομαλά και θα ήθελα να προσθέσω ότι ο κόσμος δεν θα πρέπει να ακούει κουβέντες καφενείου για το εμβόλιο, οι οποίες δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση», πρόσθεσε ο κ. Κλάδος.