Ξέρουν πως η ζωή του έχει ημερομηνία λήξης, αλλά θέλουν να την ξεπεράσουν για να δείξουν πως η αγάπη όλα τα νικά. Όταν ήρθαν στην εκπομπή, δεν ήταν μαζί τους ο Θοδωρής τους. Με τον Θοδωρή είχε κάνει γυρίσματα η συνεργάτιδά μου Ευγενία Πουλοπούλου. Μου τον περιέγραφε στα σημεία εκείνα που ήξερε πως θαυμάζω στη ζωή του καθένα μας. Σχεδόν ένα μήνα μετά την προβολή της εκπομπής, πήγα σπίτι τους κι εγώ μαζί με την Ευγενία να τον γνωρίσω με μια γαρδένια στο χέρι, και τον βρήκα να ποτίζει τα λουλούδια στη βεράντα του σπιτιού τους με τον συνοδό του, αν και δεν βλέπει. Ένιωσα πως υπάρχει ελπίδα για τον άνθρωπο. Αγαπώ τόσο πολύ τους ανθρώπους που αγαπούν τα λουλούδια! (Θα σας το αναλύσω σε άλλο άρθρο γιατί…) Όταν μιλούσαμε ήταν σαν να τον ένιωσα. Μεγάλη λατρεία. Δεν είναι τυχαίο πως ο συνοδός του είναι σαν αδερφός του, ούτε πως οι γονείς του τού έχουν φτιάξει μια φυσιολογική ζωή! Τη μέρα που πήγαμε, μετά από μια ώρα, ένα ταξί τούς περίμενε να πάνε βόλτα στην καφετέρια να απολαύσουν το καφεδάκι τους. Δεν τον ιδρυματοποιούν. Τον αγαπούν, τον έπλασαν ελεύθερο.

Τους ζήτησα να γράψουν τη ζωή τους μαζί του και για τη νόσο Batten. Απευθύνθηκα στη μαμά Χριστίνα που έχει γράψει και υπέροχα παραμύθια για την ενίσχυση του Θοδωρή τους.

«Δεν μου είναι καθόλου εύκολο να αποτυπώσω στο χαρτί τη γεμάτη εμπειρίες ζωή μου, ζώντας 24 ώρες δίπλα σε έναν ήρωα. Έναν ήρωα που τα τελευταία 20 χρόνια τώρα, από την ηλικία των πέντε, δίνει και κερδίζει καθημερινά μια μάχη για τη ζωή, σκοπεύοντας να κερδίσει και έναν πόλεμο που του είπαν ότι δεν κερδίζεται. Κι όμως, αυτός εκεί. Χωρίς πικρία, με αγάπη, πείσμα, υπομονή και πειθαρχία, διαψεύδει με το ζεστό χαμόγελο της ελπίδας τις ψυχρές στατιστικές προβλέψεις.

»Ο Θοδωρής είναι ένας φωτεινός μαχητής.

»Κάθε μέρα του είναι μια μάχη με έναν αδυσώπητο δράκο, και κάθε φορά που ξαπλώνει το βράδυ να κοιμηθεί είναι μια νίκη. Μια ακόμη μέρα που τα κατάφερε να μείνει όρθιος και να πολεμά. Κάνει απολογισμό, καταστρώνει σχέδια για την επόμενη μάχη που δεν αργεί, είναι το επόμενο πρωί μόλις ξυπνήσει.

»Περιποιείται τα όπλα του που δεν είναι άλλα  από τις αρετές του και παίρνει δυνάμεις».

–Και ποια είναι τα όπλα του Θοδωρή;

«Η ελπίδα, η αισιοδοξία, η αγάπη για τον συνάνθρωπο και όλη την πλάση κυριολεκτικά, η δίψα όχι να επιβιώσει αλλά να ζήσει με ποιότητα, να σχεδιάσει, να ονειρευτεί. Είναι η εγκράτειά του, στο τι θα φάει, στο πόσο θα ξεκουραστεί, στο τι θα ακούσει και πόσο θα ψυχαγωγηθεί. Είναι η επιμονή του αλλά και η υπομονή του. Είναι το χιούμορ, το γέλιο του και το φωτεινό χαμόγελό του που ποτέ δεν χάνει. Η χαρά που πάντα την αναζητά όχι μόνο για τον εαυτό του  αλλά και για τον διπλανό, από τον πιο δικό του άνθρωπο έως και τον περαστικό».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.