Οικίες και κτίσματα, τα οποία έχουν υποστεί ρωγμές από την ύπαρξη του ρήγματος, που υπάρχει στο χωριό Βαλτόνερα Αμυνταίου λόγω δραστηριοτήτων της ΔΕΗ, επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κώστας Μελισσανίδης επεσήμανε την δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας, οι οποίοι ζουν καθημερινά με τον φόβο εμφάνισης νέων ρωγμών και με ενδεχόμενες καταρρεύσεις κτισμάτων.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε πως γνωρίζει καλά τα προβλήματα του χωριού, αναγνωρίζοντας παράλληλα το δίκαιο των αιτημάτων των κατοίκων. Τόνισε ότι, τα Βαλτόνερα είναι ένα χωριό, που έχει βιώσει μόνο τα αρνητικά αποτελέσματα της δραστηριότητας της ΔΕΗ χωρίς να έχουν λάβει αυτά που τους αναλογούν από την πολιτεία.

Από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι πιέσεις προς το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την ΔΕΗ ( στα πλαίσια των ευθυνών που τους αναλογούν), σε συνεργασία με την περιφερειακή και την δημοτική αρχή έτσι ώστε να γίνουν οι ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία της ζωής των κατοίκων και των περιουσιών τους.

«Στο προσεχές διάστημα θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα Κωνσταντίνο (όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του βουλευτή στον κ. υπουργό)», τονίζει σε δήλωση του ο Βουλευτής «προκειμένου ο σχεδιασμός των επόμενων κινήσεων και οι ενέργειες που απαιτούνται ( αποζημιώσεις κατοίκων, κατασκευή αρδευτικού δικτύου κ.α) να δρομολογηθούν, έτσι ώστε να δοθούν οι λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν επί σειρά ετών την κοινότητα Βαλτονέρων».