Φόρο τιμής στα θύματα από την Covid-19, τα οποία στις ΗΠΑ ανέρχονται σε 450.000 αποδίδει ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις λίγο πριν την ορκωμοσία.

Σε μια τελετή στην Ουάσιγκτον, που θα είναι και η πρώτη ομοσπονδιακή εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής στα θύματα της πανδημίας η επερχόμενη κυβέρνηση θα τηρήσει ενός λεπτού σιγής και οι καμπάνες θα ηχήσουν 400 φορές στο Τζόρτζταουν.

Η επιτροπή ορκωμοσίας του Μπάιντεν ανέφερε ότι σε εκατοντάδες πόλεις σε όλη τη χώρα κοινότητες έχουν υποσχεθεί ότι θα συμμετάσχουν στην τελετή σε μια στιγμή εθνικής ενότητας. Η επιτροπή παρότρυνε τους Αμερικανούς να ανάψουν κεριά στα παράθυρά τους σε μια ένδειξη ενότητας και πως αξιοθέατα, ανάμεσά τους το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ στην Νέα Υόρκη και το Σπέις Νίντλ στο Σιάτλ θα φωταγωγηθούν ταυτόχρονα.

Ο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί ότι θα καταστήσει την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού ύψιστη προτεραιότητα της προεδρίας του.

Σημειώνεται πως η τελετή πραγματοποιείται την τελευταία ημέρα της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την πανδημία.

Τις τελευταίες επτά ημέρες, η χώρα καταγράφει κατά μέσο όρο περισσότερες από 200.000 νέες περιπτώσεις μόλυνσης και 3.220 θανάτους καθημερινά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ