ανταπόκριση για την ΕΡΤ: Μανιάνα Καλογεράκη

ο μήνυμα «όχι άλλη ανοχή στα εγκλήματα του Ερντογάν» έστειλε από το βήμα εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Αρμενίας Ευρωκοινοβουλίου, Λουκάς Φουρλάς.

Η εκδήλωση με τίτλο «Stop Erdogan», πραγματοποιήθηκε από οργανωμένα σύνολα και φορείς που διαμαρτύρονται για την πολιτική Ερντογάν και τα εγκλήματά του.

Στην ομιλία του ο κ. Φουρλάς, τόνισε ότι ενώνει και τη δική του φωνή μαζί με τη φωνή των διοργανωτών, στέλνοντας το μήνυμα «φτάνει, σταματήστε τον φασίστα Ερντογάν και την επεκτατική πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία.»

Κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να ακούσουν και να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη το Ψήφισμα που ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Άγκυρα και υπέδειξε ότι «η πολιτική του κατευνασμού, δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα αποτέλεσμα.»

Αντιθέτως, εκτρέφει ακόμη περισσότερο τις παράνομες και προκλητικές της δράσεις, σε Κύπρο, Ελλάδα, Λιβύη, Ιράκ, Αρμενία, αλλά και εντός της χώρας του, πολεμώντας τους Κούρδους αγωνιστές.

«Το είπα και στο παρελθόν, ότι η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο από λόγια που συνοδεύονται από πράξεις. Βλέποντας μόνο τα βραχυπρόθεσμα οφέλη από τη συνεργασία με ένα τέτοιο καθεστώς, θα οδηγηθούμε μόνο σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση και διασάλευση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.»

Δεν μπορούμε, όπως είπε, να περιμένουμε περισσότερο δίνοντας συνεχώς νέες ευκαιρίες και αναμένοντας άσκοπα για αλλαγή στάσης.

« Όταν ένας ηγέτης, με τόση ευκολία βάφει τα χέρια του με αίμα, απλά και μόνο για να ικανοποιήσει τη μεγαλομανία του και να γαντζωθεί στην καρέκλα της εξουσίας, χωρίς η διεθνής κοινότητα να αντιδρά, απλά να μένει απαθής θεατής σε αυτά τα εγκλήματα, τότε ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι παντού. Σήμερα κτύπησε εμάς, αύριο εσάς.»

Η Κύπρος, όπως τόνισε, γνώρισε από πρώτο χέρι τη φρίκη του πολέμου, την καταστροφή, την προσφυγιά και μέχρι σήμερα, σχεδόν 47 χρόνια μετά, ζητεί τη δικαίωση και την απελευθέρωση, από την τουρκική εισβολή του 1974. «Οι γονείς μου ακόμη περιμένουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους που βρίσκεται στην κατεχόμενη περιοχή.»

Ευχαριστώντας τους διοργανωτές της εκδήλωσης, ο κ. Φουρλάς κατέληξε στην ομιλία του ζητώντας όπως αποτίσουν τον οφειλόμενο φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της πατρίδας τους.

«Σταματήστε τον φασίστα Ερντογάν. Καμία ανοχή στο καθεστώς της Άγκυρας. Ενωμένοι θα νικήσουμε.»

Εξάλλου, ο κ. Φουρλάς σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, κατήγγειλε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, καλώντας τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ να υπερασπιστεί τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες που καταστρατηγούνται μαζικά από το καθεστώς Ερντογάν, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και σε γειτονικές χώρες.