Συνεχίστηκε η σταθεροποίηση της επιδημίας στην Κέρκυρα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων που συγκεντρώνει το Παρατηρητήριο του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τη νόσο COVID-19.  «Με βάση τα μέχρι σήμερα δεδομένα,  όπως αναφέρεται στην έκθεση του παρατηρητηρίου,  η διασπορά του ιού στον πληθυσμό της Κέρκυρας παραμένει σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Τόσο ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όσο και οι νοσηλείες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου, παρουσίασαν μείωση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Επίσης εμφανίζεται μείωση στον αριθμό των βαριών περιστατικών και των θανάτων. Σημαντική είναι και η διαπίστωση χαμηλού ποσοστού θετικότητας στις μαζικές εξετάσεις με rapid test, που διενεργούνται από την Κινητή Ομάδα Υγείας του ΕΟΔΥ, καθώς και στις μοριακές εξετάσεις, που διενεργούνται στο Νοσοκομείο και στα ιδιωτικά εργαστήρια».

Επιπλέον σύμφωνα με την έκθεση «είναι σημαντικό να επιτευχθεί η γρήγορη εφαρμογή της πρώτης δόσης του εμβολιασμού, μέχρι το τέλος του μήνα, στους εργαζόμενους στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, καθώς και στους φιλοξενούμενους και τους εργαζόμενους στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων.

Από την επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και στην Κέρκυρα ο οριστικός έλεγχος της επιδημίας και η επαναφορά στους φυσιολογικούς ρυθμούς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Η ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων σε διάφορες περιοχές του νησιού, καθώς και κινητής ομάδας εμβολιασμού, είναι αναγκαία για την επίτευξη υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης».