Δεύτερη ημέρα ανοίγματος της αγοράς, πελάτες όλων των ηλικιών, περίμεναν με υπομονή να εισέλθουν στα καταστήματα, για να κάνουν τα ψώνια τους.

Το τσουχτερό κρύο φαίνεται ότι δεν πτόησε τους Θεσσαλονικείς που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις  γενναίες εκπτώσεις που φτάνουν μέχρι και το 60% με 70%, καθώς τα ράφια των μαγαζιών είναι γεμάτα με εμπόρευμα στοκαρισμένο.

Οι καταναλωτές λένε ότι περίμεναν το άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς τους κούρασαν οι διαδικτυακές παραγγελίες, επισημαίνουν ωστόσο ότι οι δύο ώρες που διαρκεί το sms για τη βόλτα τους στην αγορά, δεν αρκεί.

Από την πλευρά τους, οι έμποροι ελπίζουν κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων να έχουν έσοδα, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, δηλαδή το 50% του περσινού τους τζίρου.

Θεωρούν μάλιστα πως αυτή η περίοδος αποτελεί την τελευταία τους ελπίδα για να μπορέσουν να μείνουν τα καταστήματα τους ανοιχτά.

Χθες, πρώτη ημέρα ανοίγματος της αγοράς, επικράτησε συνωστισμός και στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και κυρίως στις γραμμές για Τσιμισκή και Εγνατία, καθώς οι περισσότεροι πολίτες κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης για τις αγορές τους.

Σήμερα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού είπε ότι παρατηρούνται κάποια φαινόμενα συνωστισμού στα λεωφορεία, κυρίως τις πρωινές ώρες, ωστόσο το υπόλοιπο της ημέρας η πληρότητα φτάνει μέχρι το 60 %. Τόνισε επίσης ότι, έως τα τέλη Ιανουαρίου, θα κυκλοφορούν στους δρόμους 500 λεωφορεία από τα 400 που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ