Ένας 36χρονος άντρας που φοβόταν να πετάξει με αεροπλάνο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ζούσε για τρεις μήνες σε μια προστατευμένη πτέρυγα του διεθνούς αεροδρομίου του Σικάγο. O Aditya Singh συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, όταν δύο υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας United Airlines ζήτησαν να τους δείξει την ταυτότητά του. Εκείνος τους έδειξε μια επαγγελματική ταυτότητα, η οποία λέγεται ότι ανήκε σε έναν μάνατζερ του αεροδρομίου και η απώλειά της είχε δηλωθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Η αστυνομία ανέφερε ότι ο Singh έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο Ο’ Χέιρ στις 19 Οκτωβρίου, με πτήση από το Λος Άντζελες. Ο 36χρονος φέρεται να βρήκε την επαγγελματική ταυτότητα στο αεροδρόμιο και «φοβόταν πολύ να επιστρέψει στο σπίτι του εξαιτίας της Covid-19», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέα Kathleen Hagerty, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Chicago Tribune. Ο άντρας κατάφερε να επιβιώσει όλο αυτό το διάστημα στο αεροδρόμιο, χάρη στο φαγητό που του έδιναν άλλοι επιβάτες.

Η Susana Ortiz, δικαστής της κομητείας Κουκ εξέφρασε την έκπληξή της για την υπόθεση: «Επομένως, εάν καταλαβαίνω καλά, μου λέτε ότι ένα άτομο χωρίς άδεια, το οποίο δεν εργαζόταν στο αεροδρόμιο, φέρεται να ζούσε σε μια προστατευμένη πτέρυγα του αεροδρομίου Ο’ Χέιρ από τις 19 Οκτωβρίου 2020 ως τις 16 Ιανουαρίου 2021, χωρίς να έχει εντοπιστεί; Θέλω να καταλάβω σωστά», είπε στον εισαγγελέα η ίδια.

Ο Singh ζει σε προάστειο του Λος Άντζελες. Δεν έχει ποινικό μητρώο, είναι άνεργος και διαθέτει μεταπτυχιακό στις τουριστικές σπουδές. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό για ποιον λόγο βρέθηκε στο Σικάγο. Σύμφωνα με πληροφορίες, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για καταπάτηση περιορισμένης περιοχής αεροδρομίου, που είναι κακούργημα, καθώς και για κλοπή, που είναι πλημμέλημα. Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, το ποσό της οποίας ορίστηκε στα 829 ευρώ και αν το πληρώσει, θα του απαγορευτεί η είσοδος στο αεροδρόμιο.

«Με βάση το ότι τα αεροδρόμια χρειάζεται να είναι απόλυτα ασφαλή, ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδέψουν, πιστεύω ότι τα όσα φέρεται να διέπραξε (ο κατηγορούμενος) τον καθιστούν κίνδυνο για την κοινότητα», ανέφερε η δικαστής Ortiz.

Η υπηρεσία αεροπορίας του Σικάγο ανακοίνωσε σχετικά: «Καθώς το περιστατικό παραμένει υπό διερεύνηση αποφασίσαμε ότι ο εν λόγω κύριος δεν αποτέλεσε κίνδυνο για το αεροδρόμιο ή για τους ταξιδιώτες».


Πηγές: BBC/ The Guardian/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press