Στήριξη στην Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας, δίνει η ΓΣΕΕ με αφορμή τη σε βάρος της δίκη της 11ης Μαρτίου, η οποία προέκυψε μετά από αγωγή του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, που διεκδικεί δυο εκατομμύρια ευρώ, για ηθική βλάβη στο πρόσωπο του μέσω δυσφήμισης δια του τύπου, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με τα λιπάσματα Καβάλας.

Η ΓΣΕΕ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «θα είναι πάντα απέναντι σε κάθε εργοδοτική αυθαιρεσία και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων. Δυσφήμιση όντως υφίσταται και είναι το απαράδεκτο εργασιακό τοπίο που έχει διαμορφωθεί στη Λιπασματοβιομηχανία Καβάλας. Προς αυτή την κατεύθυνση τόσο η Κυβέρνηση όσο και οι ελεγκτικοί της μηχανισμοί πρέπει να ενσκήψουν στο κρίσιμο ζήτημα των λιπασμάτων Καβάλας. Να προχωρήσουν άμεσα σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ώστε να διερευνηθούν σε βάθος τόσο οι εργασιακές σχέσεις στη συγκεκριμένη βιομηχανία όσο και το ζήτημα πληθώραςπαρένθετων εταιρειών».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΟΕΧΒΕ: «Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, προσποιούμενος ότι δεν έχει καμία σχέση με τα Λιπάσματα Καβάλας και τα όσα πρωτάκουστα εκεί, εδώ και χρόνια, λαμβάνουν χώρα, κατέθεσε αγωγή κατά της ΟΕΧΒΕ και των μελών της Διοίκησής της αξιώνοντας 2.000.000 € ως ηθική βλάβη για δήθεν προκληθείσα στο πρόσωπό του δυσφήμιση δια του τύπου.

Ωστόσο το τι έχει συμβεί στα Λιπάσματα Καβάλας είναι γνωστό πανελλαδικώς, ενώ η μαχητικότητα που επιδείχθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων της ΒΦΛ και την ΟΕΧΒΕ αποτέλεσε αγώνα ορόσημο για το Συνδικαλιστικό Κίνημα της χώρας. Ο αγώνας αυτός απέναντι στην απόλυτη αδικία, την απρόβλεπτη κυνικότητα και την ακραία εργοδοτική αυθαιρεσία υπήρξε αυτονόητος για κάθε υγιή, συλλογική και ατομική, δύναμη, πέρα από κόμματα, παρατάξεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης η ΟΕΧΒΕ τονίζει πως: «Το Συνδικαλιστικό Κίνημα, σε κάθε βαθμίδα του, από τα πρωτοβάθμια σωματεία έως τη ΓΣΕΕ είναι βέβαιο ότι θα αντιδράσει δυναμικά σε κάθε απόπειρα εκφοβισμού της συνδικαλιστικής δράσης.

Η επικείμενη δίκη θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ακουστεί και κυρίως να λάμψει η αλήθεια, καθώς και να αποκαλυφθούν μέθοδοι, λογικές και τεχνικές που ο μέσος Έλληνας πολίτης και εργαζόμενος δεν μπορεί να πιστέψει.

Και το σύνθημα γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο: Όλα στο φως Λαυρέντη Λαυρεντιαδή.

Καλή αντάμωση την 11η Μαρτίου στις αίθουσες των Δικαστηρίων!».