Τις θερμές ευχαριστίες του για τη συνεργασία απηύθυνε στα κόμματα, ο υπουργός εξωτερικών ανοίγοντας την συζήτηση  του νομοσχεδίου για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, στη Βουλή.

«Το νομοθέτημα αυτό συνοδεύεται από την ομόθυμη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων του εθνικού κοινοβουλίου. Κατά συνέπεια, νομίζω ότι η στιγμή έχει στοιχείο ιστορικότητας και θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τα κόμματα για τη συνεργασία», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Η πρώτη επέκταση του εθνικού χώρου από το 1947,είπε ο υπουργός,  πρόκειται για μια έκταση 10.079 τετραγωνικών χιλιομέτρων και αν προσθέσει κανείς το κλείσιμο των κόλπων, υπερβαίνει τα 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Αν λάβει κανείς υπόψη ότι το σύνολο της χώρας είναι περί τα 135.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αντιλαμβάνεται και το μέγεθος της έκτασης αυτής.

Η Ολομέλεια θα διαθέσει δύο συνεδριάσεις, και όχι μία όπως είχε αποφασιστεί αρχικά. Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη,  καθώς  έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να λάβουν το λόγο, αρκετοί βουλευτές. Στη δε αυριανή συνεδρίαση αναμένεται να λάβει τον λόγο ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σχετική είδηση: Στην Ολομέλεια το ν/σ για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο (live)