Το πρωί της Τρίτης θα απολογηθούν στον Ανακριτή Αγρινίου οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου,  σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για συμμορία και ληστεία κατά συναυτουργία, από την οποία επήλθε θάνατος προσώπου και σωματική βλάβη άλλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, όλα έγιναν τις βράδυνες ώρες της 8-1-2021, από τρία άτομα, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, ακινητοποίησαν το ζευγάρι με την άσκηση βίας, τους έδεσαν και τους φίμωσαν, ενώ στη συνέχεια ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.Τα δυο αδέρφια, γείτονες των θυμάτων που συνελήφθησαν μαζί με τον ανιψιό και κατηγορούνται για τη διάπραξη του εγκλήματος, αρνούνται τα πάντα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων, Γιώργο Κασοκεράκη , «..η 85χρονη που τους αναγνώρισε, βρίσκεται σε σύγχυση και η μαρτυρία της δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα…»

Η γυναίκα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αγρινίου πως γνώριζε και τους τρεις άνδρες. Την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση αρνείται και ο 55χρονος ανιψιός μέσω του δικηγόρου του Χ.Τσιμπούκη.

Το συμβάν αποκαλύφθηκε όταν γείτονες του ζευγαριού που είχαν ανησυχήσει επειδή οι δύο ηλικιωμένοι δεν είχαν δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες, ειδοποίησαν αστυνομικούς του Α.Τ. Εμπεσού. Μέσα στο σπίτι βρισκόταν ο 91χρονος που ήταν ήδη ήταν νεκρός, και η 85χρονη σύζυγός του που ήταν σε κατάσταση σοκ και μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας και κατόπιν στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου και παραμένει.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θεωρούν ότι το ζευγάρι έγινε στόχος δραστών που είχαν εισβάλει στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν.

Νίκη Παπαδούλα