Τα ρολά των εμπορικών καταστημάτων ανέβηκαν ύστερα από τρεις μήνες και οι καταναλωτές έσπευσαν στην αγορά, με τις βιτρίνες να τους προσελκύουν, λόγω και των εκπτώσεων.

Οι καταστηματάρχες στοχεύουν στο καλύτερο δυνατό, ευελπιστώντας να καλύψουν ένα μέρος της ζημίας που έχουν υποστεί. Μεγάλη είναι η κίνηση στα πολυκαταστήματα, όπου οι εκπτώσεις φτάνουν ακόμη και το 90%. Και τα κομμωτήρια δηλώνουν «παρών» και έτοιμα να υποδεχθούν τους πελάτες τους.

 Στις λαϊκές αγορές, άρχισε από σήμερα η πώληση των εμπορικών βιομηχανικών ειδών, γεγονός που αναμένεται να τονώσει την κίνηση.

Ωστόσο, λειτουργούν ακόμη με το 50% του κόσμου, ενώ δεν αλλάζει τίποτα και σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας και τις αποστάσεις.

 Μεγάλος συνωστισμός παρατηρήθηκε σήμερα και στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, με το άνοιγμα της αγοράς. Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε στις γραμμές της Τσιμισκή και της Εγνατίας. Σε όλα τα οχήματα υπάρχει αντισηπτικό για τους επιβάτες, ενώ ο οδηγός προστατεύεται με διαχωριστικό. Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με ταξί, ο περισσότερος κόσμος δεν έδειξε να τις προτιμάει, καθώς  σε κάθε αυτοκίνητο μπορεί να μπαίνει μόνο ένας πελάτης.

Την ίδια ώρα, και στην Κοζάνη, παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ο κόσμος έσπευσε στα καταστήματα για  αγορές. Το ενδιαφέρον των καταναλωτών φαίνεται να επικεντρώνεται  στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ, ΕΛΕΝΑ ΤΣΙΩΤΑ