Σε εξέλιξη είναι το τρίτο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος» που σφυροκοπάει τη χώρα από την περασμένη Πέμπτη.
Τα φαινόμενα θα ενταθούν σήμερα και αναμένονται πολικές θερμοκρασίες στα βόρεια. Στην Κεντρική Μακεδονία, ο υδράργυρος αναμένεται να κατρακυλήσει έως και -15 βαθμούς Κελσίου, με τα σχολεία, λόγω παγετού, σε κάποιες περιοχές, να παραμένουν κλειστά. Κανονικά θα λειτουργήσουν ωστόσο αύριο, Τρίτη 19/1/2021, τα σχολεία, στους Δήμους ΠυλαίαςΧορτιάτη και Ωραιοκάστρου.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δήμων και περιφερειών δουλεύουν νυχθημερόν για να καταστήσουν προσπελάσιμο το οδικό δίκτυο. Ωστόσο, αν και το πρώτο χιόνι άρχισε να υποχωρεί, έδωσε τη θέση του στον πάγο,  καθιστώντας επικίνδυνη την κίνηση στους δρόμους. Πάντως, στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι στιγμής, σοβαρά προβλήματα σε ύδρευση και θέρμανση.

Στη Χαλκιδική επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, περιοχές ντύθηκαν στα λευκά, ενώ σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.

Για προληπτικούς λόγους και, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, θα πρέπει να μονωθούν  εξωτερικοί καυστήρες και σωληνώσεις φυσικού αερίου, καθώς και υδρόμετρα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ