Το θέμα της μονιμότητας αυτών των παραγόντων στα όργανα της Ομοσπονδίας δημιουργούσε, πέρα από την αλαζονεία και τις εστίες διαφθοράς, μία ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους αθλητές. Είχαν την εντύπωση ότι μπορούσαν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν, να ξηλώνουν, να αναδεικνύουν και να «αποκεφαλίζουν» αθλητές, ανέφερε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Πολλά είχαν ακουστεί και γραφτεί, αλλά ελάχιστα είχαν κινητοποιήσει τις δυνάμεις που μπορούσαν να βάλουν ένα στοπ στην ασυδοσία αυτών των παραγόντων, είπε ο κ. Αυγενάκης και διευκρίνισε πως αναφέρεται στους προκατόχους του.

Τον Σεπτέμβριο το νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε στηρίχθηκε από τους αθλητές. Βήμα βήμα δημιουργήσαμε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους – διότι και αυτοί έχουν περάσει πολλά και είχαν ακούσει υποσχέσεις που έμεναν μόνο στις δηλώσεις- ώστε να μπορέσουμε να γίνει πράξη η μεταρρύθμιση

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη σημερινή ηγεσία της ιστιοπλοΐας με αφορμή τη στάση τους στην ιστορία της Σοφίας Μπεκατώρου. «Αυτό το κλίμα καταγγέλλουν όλοι» είπε και αναφέρθηκε στην πρόσκληση του Νίκου Κακλαμανακη στη Βουλή για να εκφράσει τη θέση του ως αθλητής στο θέμα των ορίων ηλικίας και των θητειών και το «μπουλινγκ» όπως είπε που δέχθηκε τότε από την ηγεσία της ιστιοπλοΐας, που συνοδεύτηκε και από εξώδικο.