Πολικό ψύχος, παγετός και αρκετά προβλήματα από την κακοκαιρία «Λέανδρος», που σαρώνει και είναι σε εξέλιξη το τρίτο κύμα που θα επηρεάσει σήμερα τα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά. Τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα θα «χτυπήσουν» την Πελοπόννησο. Οι αρμόδιοι φορείς Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε επιφυλακή και πολλά σχολεία δεν θα ανοίξουν λόγω παγετού και τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσω τηλεκπαίδευσης.

Για σήμερα Δευτέρα 18/01/2021 αναμένεται κακοκαιρία στις νότιες κυρίως περιοχές με χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειανατολικοί 4 με 6 και στα νότια

πελάγη τοπικά 7 με 8 μποφόρ, οι οποίοι το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ρες, στα κεντρικά και τα βόρεια κατά τόπους ισχυρός και στη Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, δημοτικά και νηπιαγωγεία σε Ωρωπό, Διόνυσο, Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό Χωριό, Μαραθώνα, Βαρνάβα, Γραμματικό, Βίλια και Ερυθρές, καθώς και το 24ο Δημοτικό και το 35ο Νηπιαγωγείο στην περιοχή Πλάτωνα. Όπου αναστέλλεται η διά ζώσης λειτουργία τμημάτων, τάξεων και σχολείων, τα μαθήματα, θα συνεχίζονται με τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, παραμένουν τα προβλήματα από τη χιονόπτωση και τον παγετό, με την κυκλοφορία να έχει διακοπεί σε αρκετά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Απαραίτητες είναι οι αλυσίδες σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Φλώρινα, Καστοριά, Καρδίτσα, Μαγνησία, Βοιωτία και Φθιώτιδα.

Χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός κατά τόπους ισχυρός και ασθενείς και μικρής διάρκειας χιονοπτώσεις στα ορεινά ήταν το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο στη Θράκη. Στους -4 βαθμούς Kελσίου ο υδράργυρος στα πεδινά και -8 στα ορεινά. Χιονισμένη η κορυφή του Παπικίου όρους στη Ροδόπη. Χιόνισε στο Άνω Καρυόφυτο και στο ορεινό χωριό του Λειβαδίτη Ξάνθης.

Στους -10 η θερμοκρασία στη Φλώρινα. Κλειστά τα σχολεία σε Φλώρινα, Αμύνταιο και Πρέσπα.

Λευκή επέλαση από τη νύχτα στην Πελοπόνησσο