«Παράθυρο» για προσωρινή λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του χώρου στάθμευσης «Ροδόπη» άφησε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας. Ζήτησε ωστόσο, να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, γιατί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε είναι σοβαρό και έχει μεγάλη έκταση.

Ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης, έως την σφράγισή του την προηγούμενη εβδομάδα, εξυπηρετούσε 300 αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης.

Ο κ. Μουριάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό λειτουργίας του πάρκινγκ, την χρήση γης που περιλαμβάνει πλατεία, χώρο πρασίνου και υπόγειο πάρκινγκ, την εμπλοκή του Πανελλήνιας Ένωσης των Μισθωτών υπογείων πάρκινγκ και τη δεσμευτική απόφαση του ΣτΕ. Όπως επεσήμανε, οποιαδήποτε απόφαση για μη σφράγιση του χώρου επιφέρει σοβαρές συνέπειες για τον Δήμο.

Ο Δήμος Καβάλας, συνεργασία με τον καθηγητή του ΕΜΠ Δημήτρη Μέλισσα, ξεκινά διαδικασία τροποποίησης της χρήσης του συγκεκριμένου οικοπέδου, ώστε να περιλαμβάνει και υπαίθριο χώρο στάθμευσης. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη, πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, θα χρειαστεί τουλάχιστον 2-3 χρόνια, γι’ αυτό συνεχίζονται οι προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί μια προσωρινή λύση, που θα καλύπτει και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.