Δεν υπάρχει συσχέτιση θανάτων με την εφαρμογή του εμβολίου κατά της Covid αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός φαρμάκων της Νορβηγίας, έκανε γνωστό στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου αναφερόμενη σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για μια σειρά θανάτων στη Νορβηγία σε υπερήλικες.

Ο οργανισμός φαρμάκων της Νορβηγίας εξέτασε διεξοδικά τα συγκεκριμένα περιστατικά και μόλις πριν λίγες ώρες εξέδωσε μία ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει συσχέτιση αυτών των θανάτων με την εφαρμογή των εμβολίων, ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου.

Συμπλήρωσε πως «μάλιστα τονίζουν ότι ο αριθμός αυτών των θανάτων δεν υπερβαίνει τον αναμενόμενο αριθμό για αυτές τις ηλικίες».

Σημείωσε ότι ο εμβολιασμός συνεχίζεται κανονικά και στη Νορβηγία «με μία ίσως ιδιαίτερη έμφαση στο ότι άτομα τα οποία είναι ηλικιωμένα με σοβαρότατα υποκείμενα προβλήματα, με ιδιαίτερα εύθραυστη υγεία, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ισως επιφυλακτικότητα σε ορισμένες περιπτώσεις για τον εμβολιασμό».