Ανταπόκριση Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη Στην επόμενη φάση εμβολιασμών περνάει το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλές περιοχές που έχουν ήδη εμβολιάσει την πλειοψηφία των άνω 80 ετών.

Αυτή την εβδομάδα θα εμβολιαστούν οι άνω των 70 ετών, όσοι λαμβάνουν θεραπεία για καρκίνο και όσοι οι ευάλωτοι σε λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Περίπου πέντε εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν πρόσκληση για να εμβολιαστούν με τον Βρετανό πρωθυπουργό να πιέζει για 24ωρη διεξαγωγή των εμβολιασμών.

Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να είναι προς το παρόν εφικτό καθώς υπάρχει πρακτική δυσκολία να προσέλθουν ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες σε εμβολιαστικά κέντρα μετά τα μεσάνυχτα και να περιμένουν τη σειρά τους εκτεθειμένοι σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Το ωράριο 8πμ-8μμ εξυπηρετεί προς το παρόν τους εμβολιασμούς που γίνονται στους άνω των 80 ετών, αλλά όσο οι ηλικίες μικραίνουν τόσο ο 24ωρος εμβολιασμός μπορεί να γίνει περισσότερος εφικτός, είπε ο υφυπουργός για τους εμβολιασμούς. Ο Ναντίμ Ζαχάουϊ υποστηρίζει επίσης ότι όσοι δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι θα πρέπει να μπουν σε ομάδα προτεραιότητας.

Παρά την ταχεία μπορεί των εμβολιασμών, η πίεση στο σύστημα υγείας παραμένει μεγάλη κυρίως λόγω των μολύνσεων Covid από την παραμονή των Χριστουγέννων. Όπως είπε ο καθηγητής Στήβεν Πάουϊς στο πρακτορείο ειδήσεων PA, υπάρχουν 15.000 νέες εισαγωγές νούμερο που αντιστοιχεί σε 20 νοσοκομεία.