Βέροια: Ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας προσκαλεί τη Σοφία Μπεκατώρου να μιλήσει στην τοπική κοινωνία

Τη Σοφία Μπεκατώρου προσκαλεί στην Ημαθία ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος, με επιστολή του προς την Ολυμπιονίκη, της ζητάει να μιλήσει στην τοπική κοινωνία, να μεταδώσει τη δύναμή της και να δώσει κίνητρο αντίδρασης σε τυχόν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Ο κ. Καλαϊτζίδης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η πρόσφατη καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου «αφύπνισε συνειδήσεις στο πανελλήνιο, ήταν μια γενναία πράξη» και υπογραμμίζει: «η θαρραλέα στάση που δείξατε, μας βρίσκει αλληλέγγυους στο πλευρό σας. Ως Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και ως πολίτης, σας εκφράζω την πλήρη συμπαράστασή μου, καταδικάζοντας απερίφραστα το συγκεκριμένο περιστατικό όπως και κάθε μορφή βίας, σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, κάθε πράξη που προσβάλλει τον άνθρωπο, την προσωπικότητά του, την ψυχή και το σώμα του».

Επιπλέον αναφέρει ότι «δυστυχώς τέτοια φαινόμενα δεν είναι σπάνια, ούτε στα αστικά κέντρα ούτε στην ελληνική περιφέρεια», σχολιάζει ότι «σε μεγάλο βαθμό δεν καταγγέλλονται ή συχνά συγκαλύπτονται, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση στους δράστες ότι μπορούν να παραμένουν αφανείς και ατιμώρητοι» και τονίζει ότι «αυτό πρέπει να σταματήσει άμεσα και μπορούμε όλοι να το προσπαθήσουμε ξεκινώντας πρώτα από την ενημέρωση ταυτόχρονα με την ανάγκη να «σπάσει» η σιωπή των θυμάτων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ_ΜΠΕ