Στήριξη ζητούν οι κάτοικοι του Παλαικάστρου Σητείας μετά την παράταση του αυστηρού lockdown

0
17

Τη συνέχιση των μαζικών τεστ, την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, την ιχνηλάτιση των επαφών των κατοίκων και στα υπόλοιπα χωριά του Ιτάνου, την ενίσχυση της κλινικής covid του Νοσοκομείου Σητείας καθώς και τη στήριξη των μικροεπαγγελματιών, ζητούν από την Πολιτεία οι κάτοικοι στο Παλαίκαστρο, μετά την ανακοίνωση της παράτασης του σκληρού lockdown μέχρι τις 28 Ιανουαρίου.

Τα μέλη της Επιτροπής κατοίκων και Φορέων του Παλαικάστρου, ζητούν επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα του Παλαικάστρου με ευθύνη κρατικής αρχής (Δήμου, Περιφέρειας, κράτους) για την διαμονή των θετικών κρουσμάτων όπως έγινε το καλοκαίρι για τους τουρίστες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο χωριό μας, μας έχουν φέρει σε δραματική κατάσταση. Πολλοί από τους συγχωριανούς μας έχουν μεγάλη αγωνία και δικαίως για την υγεία τους, για τις οικογένειες τους, για το αύριο. Δεν θέλουμε να συνεχιστεί η στοχοποίηση που γίνεται στους Παλαικαστριανούς, από αρμόδιους και μη, αλλά να συνεχίσουμε την ζωή μας με όσο το δυνατόν λιγότερες επιπτώσεις. Πέρα από τα πρωτόκολλα, με τα οποία οι αρμόδιοι δικαιολογούν τις αντιρρήσεις τους στα αιτήματά μας, εμείς με κοινή λογική μας θέλουμε τα εξής:

• Να συνεχιστούν τα μαζικά τεστ για όλους τους κατοίκους του Παλαικάστρου. Δεν μπορούν να μας αφήνουν χωρίς τεστ αν έχουμε ένα θετικό κρούσμα στο σπίτι μας γιατί στο τέλος μη ξέροντας ποιος από τους υπόλοιπους είναι θετικός θα κολλήσουμε όλοι. Και μετά δεν θα έχουμε μόνο θετικά κρούσματα όπως μέχρι τώρα αλλά και σοβαρά νοσούντες.

• Να χρησιμοποιηθεί ένα ξενοδοχειακό κατάλυμα του Παλαικάστρου με ευθύνη κρατικής αρχής (Δήμου, Περιφέρειας, κράτους) για την διαμονή των θετικών κρουσμάτων όπως έγινε το καλοκαίρι για τους τουρίστες.

• Οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ να πάνε και στα υπόλοιπα χωριά του Ιτάνου όπου υπάρχουν στενές επαφές μας.

• Να εγκατασταθεί γενικός γιατρός με νοσηλευτή στο Παλαίκαστρο όσο διαρκεί το lockdown.

• Να στηριχθούν ψυχολογικά όσοι κάτοικοι έχουν ανάγκη από ειδικούς.

• Να ενισχυθεί το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Άμεσα να αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης τις ευθύνες της και να στείλει συνεργεία για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε ψώνια κ.λπ.

• Άμεση ενίσχυση της κλινικής covid του νοσοκομείου Σητείας.

• Να στηριχθούν οι μικροεπαγγελματίες του Παλαικάστρου».