Για κατάπτυστη ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς στο Πρώτο Πρόγραμμα ελληνικής ραδιοφωνίας αναφερομενος στην αρχική τοποθέτηση της Ομοσπονδίας που χαρακτήριζε «δυσάρεστο περιστατικό» τα όσα κατήγγειλλε η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου καλώντας την να κατανομάσει τον δράστη της επίθεσης.

Εξήρε τη γενναιότητα της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε αποτελεί παράδειγμα για περισσότερους νέους αθλητές και όχι μόνο. Αναφέρθηκε και στην ανάγκη εξυγίανσης του χώρου, ώστε να τα νεα παιδιά και οι οικογένειες τους να νιώθουν ασφαλείς.

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε και η παρέμβαση και του πρόεδρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έστειλε επιστολή παραίτησης από το ΔΣ, εξαιτίας της αμφιλεγόμενης ανακοίνωσης της ομοσπονδίας. Ξεκαθάρισε ότι αυτή έγινε εν άγνοια του διοικητικού συμβουλίου. «Οφείλουμε να αγκαλιάζουμε τους αθλητές ως οικογένεια τους», δήλωσε φανερά συγκινημένος.