Από την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί ηλικιωμένων άνω των 85 ετών στο Νοσοκομείο της Ρόδου.

Μέχρι χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, εμβολιάστηκαν στα Δωδεκάνησα 765 άτομα, εκ των οποίων 455 στη Ρόδο, 169 στην Κάλυμνο, 136 στην Κω και 15 στην Κάρπαθο.

Ολοκληρώθηκε χθες η Α Φάση εμβολιασμού του προσωπικού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Κω, στους 90 ανέρχονται οι εμβολιασθένες. Το απόγευμα έφτασε στην Κω και η δεύτερη παρτίδα των εμβολίων και αύριο Σάββατο στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων, που ανέρχονται σε 85 , στο μοναδικό εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο Νοσοκομείο.

Παρέμβαση της Ομοσπονδίας Δω/κων Σωματείων προς τον Β. Κικίλια

Την ίδια ώρα επιτακτική θεωρεί την ανάγκη στελέχωσης των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων της Δωδεκανήσου, καθώς τα περισσότερα λειτουργούν με κενά και ελλείψεις, η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς, σε επιστολή της στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία ζητά μεταξύ άλλων: Να διατηρηθεί η ανοικτή προκήρυξη πρόσληψης ατόμων σε ΠΠΙ και ΚΥ μικρών νησιών, μέχρι να γίνει η πρόσληψη και να θεσπιστούν ελκυστικά οικονομικά κίνητρα για τη πρόσληψη ιατρών ειδικότητας και να καλυφθούν θέσεις ιατρών μέσω του ΥΕΘΑ, αίτημα που υποβάλλουν επίμονα οι Δήμαρχοι κυρίως των μικρότερων νησιών.