1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων, τo 1/3 της τροφής που παράγεται για ανθρώπινη κατανάλωση κάθε χρόνο παγκοσμίως, καταλήγει στα σκουπίδια. Το κόστος της απώλειας αυτής υπολογίζεται στα 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια, ποσό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό που χρειάζεται για να χορτάσουν τα 815 εκατομμύρια των πεινασμένων του κόσμου.

Ως σπατάλη τροφίμων χαρακτηρίζονται οι ποσότητες που πετούν οι πωλητές και τα νοικοκυριά. Τα σκήπτρα κρατούν οι ανεπτυγμένες χώρες. Σύμφωνα με έρευνα, το 70% των Ελλήνων και κυρίως οι νέοι, αγοράζουν καθημερινά πολύ περισσότερα τρόφιμα από αυτά που χρειάζονται και πετούν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονται.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ