«Πιστεύω ότι από την επόμενη εβδομάδα που αναμένεται να ανοίξουν τα μαγαζιά, σταδιακά πρέπει να ανοίξουν και τα σχολεία και ειδικά η Γ΄ Λυκείου, τόνισε στην ΕΡΤ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ). Επισημαίνοντας την δυσκολία του ανοίγματος μόνο της Γ΄Λυκείου, καθώς υπάρχουν καθηγητές που κάνουν μαθήματα και σε άλλες τάξεις, επανήλθε στην ανάγκη ανοίγματος Γυμνασίων και Λυκείων, αφού όμως, όπως τόνισε, γίνει έλεγχος σε πολύ τακτά διαστήματα και στους καθηγητές και στους μαθητές με rapid test και μοριακό έλεγχο. «Εάν έχουμε αυτά τα αποτελέσματα ανά εβδομάδα η κατάσταση θα είναι ελεγχόμενη και θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε», τόνισε. «Λογικό είναι μαζί με τα καταστήματα να ανοίξουν και τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής» επισήμανε «καθώς είναι με ραντεβού και η πιθανότητα μετάδοσης είναι πολύ μικρότερη».

Επέστησε την προσοχή στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όταν ανοίξει σταδιακά η αγορά και συνέστησε να μην μπαίνουμε σε γεμάτα κόσμο λεωφορεία και βαγόνια αλλά να περιμένουμε για το επόμενο δρομολόγιο.

Ζήτησε ενίσχυση του συστήματος Υγείας, γιατί όπως επισήμανε «και μεις οι γιατροί και οι νοσηλευτές, δεν θα αντέξουμε ένα μεγάλο και ισχυρό τρίτο κύμα».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως «είναι περηφάνια για την Ελλάδα, αυτό που δείχνει ο χάρτης από το Ευρωπαϊκό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (ECDC), που δείχνει ότι οι μοναδικές πράσινες περιοχές σε όλη της Ευρώπη. , όσον αφορά στα κρούσματα κορονοϊού, ανήκουν στη χώρα μας και είναι η Ήπειρος, το Ιόνιο και Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.

Πηγή: ΕΡΤ