Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021 οι «Μέρες Βιβλίου» στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Μια πρωτοβουλία που σχεδιάστηκε με αγάπη προς το βιβλίο και παρουσίασαν οι παραγωγοί του Δεύτερου Προγράμματος σε συνεργασία με το ηλεκτρονικό περιοδικό για το Βιβλίο και τις Τέχνες oanagnostis.gr.

Για ένα ολόκληρο μήνα, από τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 15 Ιανουαρίου, στο Δεύτερο παρουσιάσαμε και δωρίσαμε περισσότερα από 300 νέα βιβλία. Στις σελίδες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Δεύτερου, στο Facebook και το Instagram, προσελκύσαμε 100.000 και πλέον ανθρώπους εκ των οποίων περισσότεροι από 10.000 συμμετείχαν ενεργά στους διαγωνισμούς και τις δωροθεσίες νέων τίτλων, που υλοποίησε το Δεύτερο με τη συνεργασία εκδοτικών οίκων.

Νέα μυθιστορήματα, αποκαλυπτικά ιστορικά δοκίμια, συναρπαστικές βιογραφίες, ποίηση, βιβλία που έγιναν ταινίες, παιδική λογοτεχνία, noir λογοτεχνία, μουσική (και μουσικοί) και βιβλίο, δημιουργική ανάγνωση, ειδικές εκδόσεις, ebooks, βιβλιοθήκες και αρχεία, μεταφράσεις, βιβλίο και δημοσιογραφία, αλλά και ειδικά θέματα όπως η επίδραση της πανδημίας στην αναγνωστική συμπεριφορά και τις πωλήσεις των βιβλίων, ήταν μερικά από τις θεματικές που επιχειρήσαμε να προσεγγίσουμε.

Φιλοξενήσαμε στις εκπομπές του Δεύτερου περισσότερους από 100 συγγραφείς, ποιητές, κριτικούς και ανθρώπους του χώρου των εκδόσεων.

Ο Γιάννης Μπασκόζος, ο Νίκος Μπακουνάκης, η Βαρβάρα Ρούσσου, η Μαρία Τοπάλη, η Βάσια Τζανακάρη, η Μαρία Μανωλέλη, ο Νίκος Δαβέττας, ο Γιάννης Παντελάκης, η Κυριακή Μπειόγλου, ο Παντελής Μπουκάλας, ο Γιάννης Τριάντης, ο Γιάννης Καλπούζος, η Ιωάννα Κλειάσιου, η Κατερίνα Ζαμπέτα, ο Βασίλης Μαλισιόβας, η Νάντια Δρακούλα, η Γιώτα Κριτσέλη, ο Μάρκος Κρητικός, ο Ανδρέας Αποστολίδης, ο Κώστας Κυριακόπουλος, ο Γιάννη Ράγκος, ο Κώστας Καλφόπουλος, ο Αριστοτέλης Σαΐνης, ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο Νίκος Βατόπουλος, η Μαρίζα Ντεκάστρο, η Ελένη Σβορώνου, η Κατερίνα Φρουζάκη, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου, η Σοφίκα Ελευθερουδάκη, η Κατερίνα Σχινά , η Μαρία Παπαδήμα, ο Δημήτρης Μπασλάμ, ο Γιώργος Ανδρέου, ο Παρασκευάς Καρασούλος, η Ελισάβετ Κοτζιά, είναι μερικοί από τους ανθρώπους που με τον λόγο τους συνέδραμαν στην προσπάθεια μας να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη για το βιβλίο και την αναγνωστική απόλαυση και στους οποίους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Στιγμές που ξεχώρισαν στη δράση αυτή είναι το «Δίλεπτο του Συγγραφέα