«Ο Σταθμάρχης έχει παραδοθεί πεσμένος και οι δύο τον χτυπάνε στο κεφάλι λες και είναι μπάλα. Κινδυνεύει ακόμη και με θάνατο και εξακολουθούν να τον χτυπούν, αφήνοντας τον με συντριπτικό κάταγμα στο σαγόνι και στα πλευρά». Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος περιγράφει το σοκαριστικό βίντεο από το οποίο, όπως λέει, δύσκολα στοιχειοθετείται απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Δεν μπορεί να υποστηριχθεί ανθρωποκτόνος δόλος, δηλαδή πρόθεση για αφαίρεση ζωής, αν και όπως λέει, «προκύπτει χουλιγκανική συμπεριφορά για ανύπαρκτη αφορμή σε βάρος εργαζόμενου σταθμάρχη με μικρό μισθό, ο οποίος κάλεσε επιβάτες να είναι νομοταγείς χρησιμοποιώντας μάσκα».

Το ερώτημα είναι η ηλικία των δραστών. Σε περίπτωση που είναι ανήλικοι είναι πιο δύσκολες οι προϋποθέσεις κράτησης. Εάν τελικά χαρακτηριστεί βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ή απόπειρα, η ποινή για ενήλικα είναι 10 χρόνια, αλλά και άτομα ηλικίας από 15 ετών μπορεί να τεθούν υπό κράτηση σε Σωφρονιστικό ανηλίκων.

Κάθε ημέρα τα ποινικά πινάκια είναι γεμάτα από ανάλογες συμπεριφορές. Πρέπει να υπάρξει πλαίσιο που να μην έχει δεμένα τα χέρια του νομοθέτη και να προβλέπει ρητά φυλάκιση, τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.