Για δύο ημέρες η κα Αγγελική Παπαδοπούλου, νοσηλεύτρια ΤΕ στον ΕΟΔΥ με τους συνεργάτες της περίμεναν του Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ροδόπης να προσέλθουν στη διενέργεια των γρήγορων μοριακών ελέγχων που πραγματοποιούνταν στο χώρο της Παλιάς Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Ωστόσο, προς έκπληξή τους, η προσέλευση ήταν ελάχιστη.

«Την πρώτη μέρα είχαμε ελάχιστη προσέλευση έως μηδαμινή. Τη δεύτερη τα πήγαμε λίγο καλύτερα», παρατήρησε στο τελείωμα αυτής της προσπάθειας σπεύδοντας να προσθέσει πως τα μαζικά τεστ ήταν και αίτημα των εκπαιδευτικών. «Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με παιδάκια. Θέλει λίγο μεγαλύτερη προσοχή, τουλάχιστον από τους ενήλικες. Περιμέναμε μεγαλύτερη προσέλευση, ίσως, όμως να έχουν αιτηθεί στην διαδικτυακή πλατφόρμα και να κάνουν το τεστ κάπου αλλού», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Η κα Αγγελική Παπαδοπούλου (δεξιά της φωτογραφίας) με συνεργάτες της

Από τούδε και στο εξής, όπως εξήγησε, «όλοι θα πρέπει να δηλώνουν, εφόσον το επιθυμούν, συμμετοχή σε μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να εξετάζονται το ίδιο και οι εκπαιδευτικοί. Στο Do-testing.gov Κι εμείς συνεχίζουμε ως έχει, σε δομές και οικισμούς. Οι εκπαιδευτικοί, εφόσον κι αυτοί το επιθυμούν, θα υποβάλλουν αίτηση για να  κάνουν σε συγκεκριμένους χώρους δειγματοληψίες καθαρά και μόνο για εκπαιδευτικούς».

«Τι κρατάτε από όλη αυτή την προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊου;» την ρωτήσαμε. «Δεν ξέρω τι να πρωτοθυμηθώ. Δεν είναι πολύ εύκολο όλο αυτό που αντιμετωπίζει ο κόσμος, ούτε κι εμείς. Γιατί κι εμείς είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο καθημερινά. Δεν ξέρω ποια είναι τα συναισθήματα μου. Είναι ανάμεικτα. Παρόλο αυτά το επάγγελμα μου είναι να προσφέρω, οπότε μου δίνει χαρά να βοηθάω τους συνανθρώπους μου, όπως μπορώ και όσο μπορώ», απάντησε.

Προέτρεψε μάλιστα όλους να κάνουν το εμβόλιο «Για την υγεία μας αξίζει να το κάνουμε.» είπε  επισημαίνοντας πως θα πρέπει να «εμπιστευόμαστε ανθρώπους οι οποίοι έχουν σπουδάσει, έχουν διαβάσει κι ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο όχι ότι μας πει ο διπλανός και ό,τι έχει διαβάσει στο F/B, προσοχή τα μέτρα τα γνωστά και γιατί όχι και το εμβόλιο», για να καταλήξει με τη σημείωση ότι: «Εγώ είμαι υπέρ έχω δηλώσει το όνομα μου γιατί διαβάζω και εμπιστεύομαι τους επιστήμονες».

Φώτο:Η κα Αγγελική Παπαδοπούλου, νοσηλεύτρια ΤΕ στον ΕΟΔΥ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου