Αμαλιάδα: Κινητοποίηση Υπηρεσιών για απεγκλωβισμό ζευγαριού ηλικιωμένων Γερμανών

0
12

Μόνη της, σε δύσβατη αγροτοδασική περιοχή, μεταξύ Καρδαμά και Κονιδεϊκών, με μια πατερίτσα περπάτησε χθες αργά το μεσημέρι μια ηλικιωμένη Γερμανίδα, για να βρει βοήθεια για τον ηλικιωμένο σύζυγό της, που βρισκόταν πεσμένος μέσα σε λάσπες.

Η ηλικιωμένη γυναίκα περπάτησε για περίπου δύο χιλιόμετρα μέχρι να βρει ανθρώπους σε αγροικία, στους οποίους μιλώντας μόνο στη γερμανική γλώσσα προσπάθησε ταραγμένη να εξηγήσει τι είχε συμβεί και να βοηθήσει τον σύζυγό της.

Το ζευγάρι των Γερμανών, ενώ έκαναν βόλτα με το αυτοκίνητό τους, φαίνεται ότι πήραν λάθος δρόμο, με αποτέλεσμα να χαθούν σε αγροτικούς δρόμους που είχαν γίνει ακόμα πιο δύσβατοι λόγω της βροχής.

Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας και το Τμήμα Τροχαίας Ήλιδας και άρχισε η αναζήτηση του σημείου στο οποίο βρισκόταν ο ηλικιωμένος, υπό τις οδηγίες της συζύγου του.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, ηρέμησαν τον άντρα, τον έβαλαν σε φορείο, και τον μετέφεραν με τα πόδια για 500 περίπου μέτρα, ώστε να τον παραλάβει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο σε διάφορα σημεία κινδύνεψε να κολλήσει στις λάσπες.