Το κοινωνικό δίκτυο Parler μηνύει την Amazon για τη διακοπή της υποστήριξης της μέσω υπολογιστικού νέφους, μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Δημοφιλής στους συντηρητικούς και τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, το Parler βασιζόταν στις υπηρεσίες που παρέχονται από την Amazon Web Services. Ωστόσο, η AWS απέσυρε την υποστήριξή της αυτή την εβδομάδα αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δημοσιεύσεις στο Parler  «ενθαρρύνουν και προτρέπουν σαφώς τη βία».

Όπως αναφέρει το CNBC, σε αγωγή που κατατέθηκε, η Parler κατηγόρησε την Amazon Web Services ότι παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

«Η απόφαση της AWS να τερματίσει αποτελεσματικά τον λογαριασμό του Parler τροφοδοτείται προφανώς από πολιτικά κίνητρα», αναφέρει η αγωγή. «Είναι επίσης προφανές ότι έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τον ανταγωνισμό στην αγορά υπηρεσιών microblogging προς όφελος του Twitter».

«Αυτή η αγωγή έκτακτης ανάγκης επιδιώκει μια προσωρινή περιοριστική εντολή κατά της Amazon Web Services για να την αποτρέψει από την αναστολή λειτουργίας του λογαριασμού του Parler. Κάτι τέτοιο ισοδυναμεί με τη διακοπή τροφοδότησης οξυγόνου σε ασθενή που υποστηρίζεται μηχανικά. Θα σκοτώσει την εταιρεία, τη στιγμή που είναι έτοιμη να εκτιναχθεί».

Εκπρόσωπος της Amazon δήλωσε στο CNBC ότι «οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί δεν έχουν αξία» κι ότι «είναι σαφές ότι υπάρχει σημαντικό περιεχόμενο στο Parler που ενθαρρύνει και υποκινεί τη βία έναντι άλλων και το Parler δεν είναι σε θέση ή είναι απρόθυμο να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα αυτό το περιεχόμενο, κάτι που αποτελεί παραβίαση των όρων υπηρεσίας μας».

«Κάναμε γνωστές τις ανησυχίες μας στο Parler εδώ και βδομάδες και κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου διαστήματος είδαμε σημαντική αύξηση αυτού του τύπου επικίνδυνου περιεχομένου, όχι μείωση, το οποίο μας οδήγησε στην αναστολή των υπηρεσιών τους το βράδυ της Κυριακής » τόνισε.