Την δημιουργία 4 μεγάλων εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν 20000 πολίτες ημερησίως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από τον Μάρτιο οι μαζικοί εμβολιασμοί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο σχέδιο για τον εμβολιασμό και στην προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να καταστεί εφικτή η μεγαλύτερη δυνατή επίτευξη του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι από τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η διαδικασία των μαζικών εμβολιασμών προαναγγέλλοντας, ταυτόχρονα ότι από τον Φεβρουάριο θα λειτουργήσουν 4 μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα μπορούν να εμβολιάζουν γύρω στις 20.000 πολίτες ημερησίως.

Αναφορικά με το θέμα της Θεσσαλονίκης σημείωσε πως έγινε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό καθώς και ότι δεν υπήρχε εισήγηση της επιτροπής των ειδικών να γίνει Lockdown πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου.

Χαρακτήρισε άστοχη την πρόταση του Αλ. Τσίπρα για αγορά της πατέντας του εμβολίου και παρασκευή του στην Ελλάδα και ανέφερε πως η χώρα έχει προαγοράσει 25 εκατομμύρια δόσεις καλύπτοντας τις ανάγκες του πληθυσμού