Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση ρεκόρ των μετακλητών υπαλλήλων

0
8

«Την ώρα που η πανδημία καλπάζει και η οικονομία βρίσκεται σε ιστορικά επίπεδα ύφεσης, η τακτοποίηση ‘γαλάζιων παιδιών’ και κολλητών σε θέσεις μετακλητών με βαρύ δημοσιονομικό τίμημα δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Παραπέμποντας σε σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «η κυβέρνηση έχει φτάσει να συντηρεί 2.965 μετακλητούς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ δεκαετίας».

«Το κόστος, μάλιστα, των ‘γαλάζιων παιδιών’ αποτιμάται στα 65 εκατ. ευρώ», προσθέτει.

«Η ιστορία θα γράψει ότι επί Μητσοτάκη το κόστος της συντήρησης των Γενικών Γραμματειών που υπάγονται στον ίδιο τον πρωθυπουργό προσωπικά έχει αυξηθεί κατά 236%», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι δημόσιοι υπάλληλοι τον θυμούνται ως τον υπουργό των απολύσεων. Τώρα γίνεται ο πρωθυπουργός που με παλαιοκομματικές πρακτικές γυρίζει τον δημόσιο τομέα δεκαετίες πίσω», σημειώνει και καταλήγει: «Πλέον οι Έλληνες πολίτες καταλαβαίνουν πως όταν ο κ. Μητσοτάκης μιλούσε για ‘επιτελικό’ κράτος εννοούσε ‘πελατειακό’, και τίποτα περισσότερο».