Προβλήματα κατά τόπους και διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σε όλους τους Δήμους και σε όλο το μήκος του Νομού, προκαλούν οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν τον Έβρο τις τελευταίες ώρες, ενώ με σημερινή Ρηματική Διακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας, έγινε γνωστό στις αρμόδιες υπηρεσίες ότι τις επόμενες ώρες αναμένεται αύξηση της στάθμης των υδάτων των ποταμών Άρδα και Έβρου κατόπιν και της σταδιακής και ελεγχόμενης αποδέσμευσης υδάτων από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με σχετική ενημέρωση των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων:

Στον Δήμο Ορεστιάδας έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

-Κουφόβουνο Μεταξάδες

-90 Φυλάκιο προς Ρίζια

-Δίκαια Δίλοφος Πάλη Πεντάλοφος

-Πύργος Ορεστιάδα

-Κυπρίνος Θεραπειό

-Ευγενικό Βρυσσικά

Στον Δήμο Σουφλίου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο

-Μάνδρα – Μικρό Δέρειο

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης Σουφλίου, από τον Προβατώνα μέχρι τη Δαδιά έχει διακοπεί. Στο υπόλοιπο τμήμα διεξάγεται με δυσκολία. Προβλήματα εντοπίζονται και σε οικισμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων.

Στη Σαμοθράκη δεν έχουν αναφερθεί δυσχέρειες μέχρι στιγμής.

Λόγω της υψηλής στάθμης των νερών στην ορεινή κοίτη του Ερυθροποτάμου, εφιστάται αυξημένη ετοιμότητα και προσοχή στους κατοίκους των παρόχθιων περιοχών του Ερυθροποτάμου (Αλεποχωρίου, Μεταξάδων, Λάδης, Ευγενικού, Μάνης, Καρωτής, Ελληνοχωρίου, Κυανής, Διδυμοτείχου), καθώς υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού.

To μεσημέρι στήθηκε επιχείρηση για την μεταφορά δύο νεφροπαθών από το Μικρό Δέρειο στον Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουν να διασχίζουν ιρλανδικές διαβάσεις και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια αιχμής των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.