Επιταχύνεται το πρόγραμμα των εμβολιασμών που περνά πλέον στην επόμενη φάση. Η αρχή θα γίνει με τους υπερήλικες άνω των 85 ετών, οι οποίοι από σήμερα Δευτέρα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για να κάνουν το εμβόλιο στο φαρμακείο ή το ΚΕΠ της γειτονιάς τους, με SMS που θα λαμβάνουν όσοι είναι γραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και φυσικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Στόχος από τις 20 Ιανουαρίου και μετά να εμβολιάζονται καθημερινά 30 χιλιάδες άνθρωποι.

Ήδη στα φαρμακεία έχουν δημιουργηθεί λίστες με όσους ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού για εμβόλιο.

Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr είναι ενεργή από τις 6 το απόγευμα.

Με κωδικούς taxisnet, ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο, ο πολίτης προγραμματίζει τα δύο ραντεβού για την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού.

Παράλληλα τα sms έχουν ήδη αρχίσει να έρχονται στα κινητά όσων είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση.

Τα εμβόλια που εξασφάλισε η Ελλάδα

Η χώρα μας, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού, έχει παραλάβει μέχρι τώρα 165.600 δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα έχουν φθάσει από τη συγκεκριμένη εταιρία 1.348.425 δόσεις, ενώ αναμένονται άλλες 1.180.930 δόσεις από την επιπλέον συμφωνία της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, θα έρθουν ακόμα άλλες 240.000 του εμβολίου της Moderna, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, ενώ μετά την έγκριση του εμβολίου της Οξφόρδης που αναπτύσσει η AstraZeneca, η χώρα μας θα παραλάβει 400.000 δόσεις.

«Το τρένο του εμβολιασμού έχει ξεκινήσει, κυλά σε σταθερές ράγες. Επιταχύνει και θα επιταχύνει περισσότερο» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης κατά της Covid-19, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.