Από το πρωί της Κυριακής 10/1 στην Ελευσίνα και έως τις 3μμ, διεξάγονται δωρεάν τεστ στο Δημοτικό πάρκινγκ Ελευσίνας (Χατζηδακη και Τραυλού) και στον Δημοτικό Ιατρείο Μαγούλας (Αρτέμιδος 3).

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ελευσίνας: «Υπενθυμίζουμε ότι οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

– η μετακίνηση για την πραγματοποίηση του τεστ αφορά στον κωδικό 1 στο 13033.

-Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.

-Σε κάθε αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι τρία άτομα.

-Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν μόνο σε όσους προσέλθουν στο χώρο με όχημα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο).

-Θα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκες, αποστάσεις ασφαλείας κτλ)

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα θα γίνει μέσω sms στο κινητό τηλέφωνο που θα δώσει κάθε δημότης.

Παρεμβάσεις του Δήμου στα σχολεία

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Δήμος επισημαίνει ότι: «Καθ’ όλα έτοιμος είναι ο Δήμος Ελευσίνας για να επιστρέψουν στις τάξεις τους με υγειονομική ασφάλεια οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δήμος έχει πραγματοποιήσει τις απαραίτητες απολυμάνσεις, έχει προβεί στη σχολαστική καθαριότητα των σχολικών αιθουσών και λοιπών χώρων και κάλυψε τις ανάγκες σε υγειονομικό υλικό, τόσο στα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία, όσο και στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα οποία θα λειτουργήσουν με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων, των οδηγιών και των υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν οριστεί και πάντα με την επιτήρηση των Διευθυντών.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία του Δήμου Ελευσίνας και σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, την Παρασκευή όσοι Εκπαιδευτικοί το επιθυμούσαν έκαναν rapid test.

Επισημαίνουμε ότι,σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις,την πλήρη αρμοδιότητα για την λειτουργία ή την αναστολή λειτουργίας των σχολείων,έχει το Υπουργείο Παιδείας και τα διοικητικά του όργανα.

Τέλος οποιοδήποτε ζήτημα ανακύψει στις Σχολικές Μονάδες,ο Δήμος θα επιληφθεί με τις προβλεπόμενες γι αυτόν διαδικασίες».

Πηγή φωτο: Δήμος Ελευσίνας