Δραματική παραμένει η κατάσταση και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ένας άνθρωπος πεθαίνει κάθε 8 λεπτά.

Στις ΗΠΑ τα κρούσματα είναι περισσότερα από 22 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 371.000. Πάνω από 20.000 είναι οι νεκροί στο Βέλγιο, με σημαντικό τίμημα να έχουν πληρώσει οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας.

Το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστεί, δηλώνοντας πως: «Θα εμβολιασθώ, είναι ηθική επιλογή»,

Αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Γαλλία και οι αρχές επιβάλλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα σε κάποιες περιοχές, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, ήρθε και εκεί η μετάλλαξη. Η χώρα θα επιταχύνει τους ρυθμούς των εμβολιασμών.

«Την πιο σκληρή φάση της πανδημίας», περιμένει η Γερμανία, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ.

Στη Ρωσία συνολικά ο εθνικός απολογισμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 3.401.954, που είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο από την αρχή της πανδημίας.

H ιταλική Κυβέρνηση σπεύδει σε νέα μέτρα, τα οποία θα τελειοποιηθούν και θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Ανάμεσα σε αυτά, θα αποφασιστεί και η επιμήκυνση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία και ενδέχεται να οδηγήσει τη χώρα μέχρι και τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σε ισχύ τέθηκε από τις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής το δεύτερο lockdown στην Κύπρο, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Ρεπορτάζ: Κλειώ Νικολάου, Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Πηγή: EΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:

Γερμανία: Ξεπέρασε τους νεκρούς 40.000 από την αρχή της πανδημίας