Χανιά: Νέα κρούσματα κορονοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο

0
13

Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν τρεις ηλικιωμένοι και δύο εργαζόμενοι, στο δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τα αποτελέσματα των επαναληπτικών διαγνωστικών ελέγχων που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, μετά από μοριακό τεστ που έγινε στους 75 ηλικιωμένους και στο σύνολο του προσωπικού σήμερα Πέμπτη, 07/01/2021, βρέθηκαν θετικοί στην ασθένεια covid-19, τρεις ωφελούμενοι και δύο εργαζόμενοι από το προσωπικό της δομής.

Οι τρεις φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο παραμένουν ασυμπτωματικοί, ωστόσο οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτούν στην κλινική covid, ώστε να δεχθούν όλη την απαραίτητη εξειδικευμένη φροντίδα που ενδεχομένως να χρειαστούν. Οι εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί θετικοί παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, αφού κανένας τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Παράλληλα δόθηκε εντολή να μπουν σε καραντίνα ακόμα τρεις εργαζόμενοι του Γηροκομείου ως στενές επαφές.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα τεστ θα επαναληφθούν στη δομή, ώστε να υπάρχει συνεχής έλεγχος για τη διασπορά του ιού.