Άλλα οχτώ άτομα βρέθηκαν θετικά στην covid-19 στα rapid test που έγιναν σήμερα Τρίτη στο Παλαίκαστρο Σητείας ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό όσων έχουν προσβληθεί από το νέο κορονοϊό στους 16.  

Στη διαδικασία ανίχνευσης του ιού πήγαν αρκετοί κάτοικοι της περιοχής που έχουν θορυβηθεί με τα κρούσματα στον Ανατολικότερο οικισμό της Κρήτης.

Ο πρώτος που διαγνώστηκε με τον ιό ήταν ένας εργαζόμενος σε φούρνο του Παλαίκαστρου, με την επικεφαλής της ΚΟΜΥ Λασιθίου, Αθηνά Καρπούζη, να σημειώνει πως είναι ανησυχητικό ότι άτομα του περιβάλλοντός του, εμφάνισαν συμπτώματα χωρίς αυτό να τους θορυβήσει. Τόνισε ακόμη ότι ενώ ο κόσμος δείχνει να αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που υπάρχει, δυστυχώς δεν δείχνει την απαιτούμενη προσοχή.

Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, σε δηλώσεις του κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να αντιληφθούν πως κανένας δεν είναι αλώβητος από την πανδημία και πρόσθεσε: «Όπως αποδείχθηκε το πώς έφτασε ο ιός εκεί μπορεί να μην γίνει γνωστό, ωστόσο τα μέτρα πρέπει να τηρούνται σε κάθε περίπτωση για να μην έχουμε το ντόμινο κρουσμάτων που βλέπουμε στην περιοχή».