Κοινό «μέτωπο» για μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο, με βάση τις εξαγγελίες του παρελθόντος και μετατροπή του σημερινού χώρου σε μητροπολιτικό πάρκο, έχουν σχηματίσει οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, υπενθυμίζει πως πάντοτε ήταν υπέρ της ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ με πράσινο και μεταφορά της στα δυτικά. «Η λύση να γίνει ανάπλαση, μητροπολιτικό πάρκο και διεθνής έκθεση σε 175 στρέμματα είναι κακή, μας βρίσκει αντίθετους και ουσιαστικά είναι τρικυμία εν ποτηρίω. Δηλαδή, ούτε πάρκο μητροπολιτικό δεν πρόκειται να γίνει, ούτε σωστή Διεθνής ‘Εκθεση δεν μπορεί να λειτουργήσει εκεί», αναφέρει. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και αντιπρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Σίμος Δανιηλίδης που αναφέρει πως με μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο θα αναπτυχθεί ο συνεδριακός τουρισμός και παράλληλα η δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου θα ενισχύσει το -χαμηλό αυτή τη στιγμή- ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο που έχει η πόλη. Παράλληλα, κρούει «καμπανάκι» λέγοντας πως στο σημερινό χώρο της ΔΕΘ με ανασκαφές θα βρεθούν υψίστης σημασίας αρχαιότητες, ρωμαϊκές και βυζαντινές. Αυτό θα οδηγήσει σε μια νέα 20ετία «αλά Βενιζέλου» με το σταθμό του Μετρό.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, υποστηρίζει πως η μετεγκατάσταση στη Σίνδο είναι «η βέλτιστη λύση καθώς συγκεντρώνει σειρά πλεονεκτημάτων» και για το λόγο αυτό ηγείται ο ίδιος μιας σχετικής πρωτοβουλίας με πολλούς αποδέκτες. « Υπέρ της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ τάσσεται και ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, δηλώνοντας πως θα πρέπει να «δημιουργηθεί ένα οικονομικό αντίβαρο στη δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία είναι εγκαταλελειμμένη και αβοήθητη» και πως η μεταφορά στη Σίνδο έχει πολλά πλεονεκτήματα, ενώ παράλληλα θα χαρίσει ένα μεγάλο χώρο πρασίνου στους πολίτες στην «καρδιά» της πόλης.

Με τις θέσεις αυτές συμφωνεί και ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης, λέγοντας πως το θέμα της μετεγκατάστασης δυτικά έχει αποφασιστεί εδώ και πολλά χρόνια από όλη την κοινωνία και πως ο σημερινός χώρος θα πρέπει να αποδοθεί στους πολίτες ως μητροπολιτικό πάρκο.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ