Σταδιακή μείωση παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορονοϊού, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Στο επίκεντρο της προσοχής τους βρίσκονται όλα τα στοιχεία για να διαμορφώσουν ξεκάθαρη εικόνα για το πώς επηρέασε την κατάσταση η κινητικότητα των γιορτών. Στο μεταξύ τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το θέμα της λειτουργίας των σχολείων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την πρώτη μέρα του νέο χρόνου 597 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων 210 στην Αττική, 79 στη Θεσσαλονίκη, 37 στη Ροδόπη και 31 στη Κοζάνη. Επίσης, ανακοινώθηκαν 43 νέοι θανάτοι, ενώ 429 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες λόγω της πανδημίας, συνεχίζουν τους σαρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας ενώ επεκτείνονται από σήμερα οι εμβολιασμοί σε επιπλέον 40 νοσοκομεία του ΕΣΥ και στις Μονάδες Φροντίδας Υγείας Ηλικιωμένων, ενώ μεθαύριο αναμένεται η συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων.

Πηγή: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα