Συνέντευξη στο Enjoy που κυκλοφορεί με την Κυριακάτικη Δημοκρατία  και στην Μαρία Ανδρέου έδωσε η Ρένια Λουιζίδου.

Μιλήσατε πριν για μεγάλη οικονομική κρίση. Στο θέατρο τι γίνεται;

Μας πήραν το κεραμίδι από το κεφάλι. Οι ηθοποιοί είμαστε μια παράξενη κάστα ανθρώπων, που αυτήν την δουλειά δεν την κάνουμε μόνο για επιβίωση, είναι τρόπος έκφρασης. την αγαπάμε πολύ. Μας φαίνεται πολύ παράξενο που απαγορεύεται το θέατρο γιατί κρούσμα δεν υπήρξε σε καμία θεατρική σκηνή. Δεν προέκυψε, δεν διαπιστώθηκε. Υπάρχει θερμομέτρηση, μάσκα, κενά καθίσματα. Στα μέσα μεταφοράς είναι ο ένας άνω στον άλλον και στο θέατρο, που είναι στατικό και με απόσταση, υπάρχει θέμα. Ακόμα και στην εστίαση θα βγάλεις την μάσκα σου για να φας, στο θέατρο δεν θα τη βγάλεις καθόλου, δεν θα κινηθείς…

Δεν ξέρω γιατί οι γιατροί έκλεισαν τα θέατρα. Ίσως γιατί για να φτάσεις στο θέατρο, θα πρέπει να πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς, άρα ακόμα μία μετακίνηση; Στο σκεπτικό αυτό ίσως κινείται και το κλείσιμο των σχολείων. Δυστυχώς, μία χαμένη χρονιά και για τους μαθητές. Εκπαίδευση στο σπίτι; Ανέφικτο. Πόσες οικογένειες έχουν τέσσερα λάπτοπ στο στο σπίτι τους, με τους γονείς σε τηλεργασία και τα παιδιά σε τηλεμάθημα; Χαμένος χρόνος, βάρβαρη διαδικασία να κάνεις μάθημα μέσα από το κινητό της μητέρας σου και να διακόπτεται όταν καλούν τους γονείς σου. Μπράβο στους γονείς και τους μαθητές για την υπομονή τους. Τι να λέμε τώρα, ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα, έχουμε εκπλαγεί όλοι, όπως όταν ακούμε για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και δεν ξέρουμε όταν θα επιστρέψουμε σε αυτήν την κανονικότητα, αν θα είμαστε οκ και αν από όλο αυτό το λουκέτο στην αγορά πόσα εστιατόρια, μαγαζιά, θέατρα θα σταθούν όρθια και θα επιβιώσουν.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.