Γερμανία: Σχεδόν 3.000 αστυνομικοί στο Βερολίνο για τον έλεγχο τήρησης των μέτρων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Σχεδόν 3.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο Βερολίνο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προκειμένου να ελέγξουν την τήρηση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

«Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη 2.900 αστυνομικών, οι 600 εκ των οποίων έφτασαν στο Βερολίνο από άλλα ομοσπονδιακά κρατίδια προς ενίσχυση των εδώ δυνάμεων», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επιχείρηση αποσκοπεί κυρίως στην αποτροπή συγκεντρώσεων. Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν τις ζώνες απαγόρευσης εκτόξευσης πυροτεχνημάτων, καθώς επίσης στην αποτροπή της διοργάνωσης παράνομων πρωτοχρονιάτικων πάρτι. Σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα θα επιβάλλονται πρόστιμα έως και 1.000 ευρώ.

Η επικεφαλής της αστυνομίας του Βερολίνου, Μπάρμπαρα Σλόβικ δήλωσε στο τοπικό ραδιόφωνο rbb ότι «η Αστυνομία είναι καλά προετοιμασμένη για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Θέλουμε να αποτρέψουμε τις συναθροίσεις προκειμένου να αποτρέψουμε την περαιτέρω αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων σε αυτήν την οξεία κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη λήψη μέτρων κατά ενδεχόμενων και μη επιτρεπομένων συγκεντρώσεων».

Οι αστυνομικοί θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κυβερνητικό τετράγωνο και στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται παραδοσιακά για να γιορτάσουν την αλλαγή του έτους: «Δεν έχει νόημα να κατευθυνθεί κάποιος απόψε προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου, διότι είναι σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμένη. Βασιζόμαστε στην κοινή λογική των πολιτών. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Βερολινέζων, οι οποίοι είναι λογικοί και θα γιορτάσουν με (τα) πέντε (επιτρεπόμενα) άτομα στο σπίτι τους», τόνισε η αρχηγός της Αστυνομίας του Βερολίνου.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, rbb