Το σχέδιο του υπ. Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων – «Ασπίδα» προστασίας τα rapid test

0
29

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν στο άνοιγμα των σχολείων οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά.

Τεστ σε τακτά χρονικά διαστήματα σε καθηγητές και μαθητές, ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε στην πολύωρη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Αν το σχέδιο εγκριθεί θα λειτουργήσει πλατφόρμα, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοιό.

Η Νίκη Κεραμέως πρότεινε επίσης, να διαφοροποιηθούν οι ώρες έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός.

Πρόθεση της κυβέρνησης αλλά και των λοιμωξιολόγων είναι να ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες. Ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο είναι να ανοίξουν πρώτα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά είτε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, είτε τη Δευτέρα 11 του μήνα, γιατί δεν συνέβαλαν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της πανδημίας και μετά να ακολουθήσουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί σε νέα συνεδρίαση στις 4 Ιανουαρίου, όταν οι επιδημιολογικοί δείκτες θα έχουν αποτυπώσει τις επιπτώσεις της κινητικότητας μέσα στις γιορτές.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Ειρήνη Βασάλου