Κορονοϊός: Δέκα περιοχές στο «κόκκινο» – Aνησυχία για τη Δυτική Αττική

0
27

Αυξημένη προσοχή από όλους ζήτησε κατά τη διάρκεια τη σημερινής ενημέρωσης ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενώ έκανε γνωστό ότι σε δέκα περιοχές της χώρας σημειώνονται περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες επτά μέρες ανά 100.000 πληθυσμού. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου, Κοζάνης, Κιλκίς, Δυτικής Αττικής, Έβρου, Θάσου, Ροδόπης, Φλώρινας, Λέσβου και Ξάνθης.

H διεθνής εμπειρία έχει δείξει ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν μετά τις γιορτές τόνισε ο κ. Κικίλιας και σημείωσε ότι το τι έγινε τα Χριστούγεννα θα το δούμε την επόμενη εβδομάδα και το πώς θα συμπεριφερθούμε την Πρωτοχρονιά θα φανεί δυο εβδομάδες μετά.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η έναρξη των εμβολιασμών δεν είναι σήμα για χαλάρωση και μη εφαρμογή των μέτρων και κάλεσε τον κόσμο να είναι εξαιρετικά προσεκτικός.

«Σας ζητάω από καρδιάς να σκεφτείτε, να σκεφτούμε, τους αγαπημένους μας ανθρώπους, τους υγειονομικούς μας που συνεχίζουν αδιάκοπα όλους αυτούς τους μήνες και αυτές τις άγιες μέρες να δίνουν μάχη στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και στις υπόλοιπες κλινικές σε όλη τη χώρα και να προσέξουμε ιδιαιτέρως όλοι».

Όπως είπε, «τα εμβόλια ήρθαν και είναι η αρχή του τέλους γι’ αυτή την τεράστια κρίση. Απομένουν όμως οι επόμενοι μήνες προκειμένου να μπορέσει να εμβολιαστεί μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Θα γίνει με ασφάλεια, με τάξη, με σοβαρότητα και σχέδιο με βάση τις εισηγήσεις της Εθνικής Αρχής Εμβολιασμού

O υπουργός έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 1.695 υγειονομικοί ενώ 68 εμβολιασμοί έγιναν σε πολιτικούς, αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς, ασφάλεια κλπ.

Σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού ανέφερε ότι το έγγραφο αυτό είναι για ιδία χρήση. Με βάση τον σχεδιασμό ο εμβολιασμός θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του ΕΣΥ σταδιακά από τις 4 Ιανουαρίου.