Το βρετανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση της χώρας δέχθηκε τη σύσταση της Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού.

Η έγκριση αποτελεί μια ευπρόσδεκτη ώθηση για την AstraZeneca και την ομάδα της Οξφόρδης, οι οποίες κατηγορούνται για έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα αποτελέσματα των δοκιμών στα τέλη του σταδίου.

Η πανδημία έχει ήδη σκοτώσει 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους τον κόσμο, και έχει σπείρει το χάος στην παγκόσμια οικονομία και στη ζωή δισεκατομμυρίων από τότε που ξεκίνησε στη Γουχάν της Κίνας, ένα χρόνο πριν.

Η Βρετανία και η Νότια Αφρική αντιμετωπίζουν νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού, τις οποίες η κυβέρνηση και οι επιστήμονες λένε ότι είναι πιο μεταδοτικοί. Πολλές χώρες έχουν απαντήσει απαγορεύοντας τις πτήσεις επιβατών και εμποδίζοντας το εμπόριο.

Η AstraZeneca και άλλοι κατασκευαστές δήλωσαν ότι μελετούν τον αντίκτυπο της νέας μετάλλαξης, αλλά αναμένουν ότι τα εμβόλιά τους θα είναι αποτελεσματικά και εναντίον της.