Στους ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από αυτοκίνητο (drive through), που έγιναν σήμερα Τετάρτη 30/12/2020 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο, συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης.

Τα πρώτα αποτελέσματα των τεστ, που πραγματοποιούνται στο Παγκρήτιο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού από τα 950 δείγματα που έχουν ελεγχθεί, όλα είναι αρνητικά.

Για την πραγματοποίηση της δράσης, κινητοποιήθηκαν 7 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και 22 νοσηλευτές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όσους πολίτες ήθελαν να υποβληθούν σε έλεγχο δωρεάν και με μοναδική υποχρέωσή τους, να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

{«macroEnabled»:false,»deviceTilt»:-0.0058921364412540811,»cameraPreset»:8,»shootingMode»:1,»customExposureMode»:0,»colorSpace»:»kCGColorSpaceDisplayP3″,»cameraType»:»Dual»,»cameraPosition»:1,»qualityMode»:2,»extendedExposure»:false,»focusMode»:0,»whiteBalanceProgram»:0}

Οι έλεγχοι συνδιοργανώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τον Δήμο Ηρακλείου και με τη συμβολή του τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου.

Στο χώρο των δειγματοληψιών στη Δυτική Είσοδο του Παγκρητίου Σταδίου παραβρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλος Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς. Από τον χώρο της Δημόσιας Υγεία παρέστησαν ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης και ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης.

«Πιστεύω πως υπάρχει μια καλή εικόνα το τελευταίο καιρό στο Ηράκλειο και εκτιμούμε πως θα επιβεβαιωθεί και σήμερα από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν», δήλωσε ο κ. Βαμβακάς ευχαριστώντας τους συντελεστές της διοργάνωσης.