Δεν θα πληρώσει τις 450.000 ευρώ που ζητά ο Περιφερειακός ΦΟΔΣΑ από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Μερόπη Υδραίου. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Περιφερειάρχη Ρόδης Κράτσα που χαρακτήρισε ακατανόητη τη συμπεριφορά των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας και Αργοστολίου που δεν έχουν καταβάλει το μετοχικό τους κεφάλαιο και δεν έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους ούτε προς τον νέο ΦΟΔΣΑ, ούτε προς τους δημότες, ούτε προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης».

Από την πλευρά της, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας είπε ότι αντιλαμβάνεται σε τι αφορά αυτή η οφειλή που επικαλείται η Περιφέρεια, από τη στιγμή που ο διαδημοτικός ΣΥΔΙΣΑ, όλο αυτό το διάστημα συνέχισε το έργο του με δική του διαχείριση.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Σερεμέτης, κατέκρινε τόσο την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και το αρμόδιο υπουργείο, για την μεταφορά της αρμοδιότητας διαχείρισης των απορριμμάτων στον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ. Κατηγόρησε την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα για το έγγραφο που απέστειλε, τόσο για την παράδοση των φακέλων δημοπράτησης του εργοστασίου ανακύκλωσης, όσο και για τα χρήματα που ζητά ως συνδρομή του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για το τέταρτο τρίμηνο του χρόνου σχετικά με την διαχείριση και μεταφορά των σκουπιδιών. Προανήγγειλε, δε, ότι χωρίς νομοθετική ρύθμιση που να διασφαλίζει το Δήμο και την περιουσία του, δεν θα παραδοθεί κανένα χαρτί ή περιουσιακό στοιχείο.


Ρεπορτάζ: Γιάννης Ανδριώτης