«Βρισκόμαστε σε ένα ξέφωτο, είναι ορατό και μπορούμε να οδηγηθούμε εντός του πρώτου μισού του 2021 σε πολύ καλύτερη πορεία της χώρας μας», είπε ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, στην ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

«Έχουμε θρηνήσει νεκρούς από την πανδημία. Ας κάνουμε προσπάθεια να μην έχουμε άλλους νεκρούς», τόνισε ο κ. Γαργαλιάνος και απεύθυνε έκκληση «σε όλους τους Έλληνες συμπατριώτες μας να μπορέσουν να ακολουθήσουν τα μέτρα ώστε μαζί με τον εμβολιασμό να βιώσουμε από το μέσο του 2021 μια καλύτερη ζωή, ελεύθερη, να έχουμε κοινωνικές επαφές, να έχουμε τη ζωή μας, την κανονικότητα, να λειτουργήσουν όλες οι δομές του κράτους».

«Μέχρι τότε αξίζει τον κόπο να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατόν γιατί η πορεία της επιδημίας στη χώρα ακόμη είναι υψηλή», επεσήμανε ο κ. Γαργαλιάνος.

Πρόσθεσε ότι μέχρι να πετύχουμε τον στόχο του 70% της συλλογικής ανοσίας, της λεγόμενης «ανοσίας της αγέλης», θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε με σύνεση. «Και η σύνεση δεν είναι τίποτε άλλο παρά να ακολουθούμε τα μέτρα: τις μάσκες, τις αποστάσεις, τη μη μεγάλη κινητικότητα που βιώνουμε παρά το λοκντάνουν».

«Ο ιός δεν συγχωρεί, κινείται ταχύτατα και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι διασπείρεται γρήγορα και δυστυχώς κάποιοι συνάναθρωποί μας χάνουν ακόμη και τις ζωές τους, κάτι που δεν μπορεί να δεχτεί ούτε η οργανωμένη Πολιτεία, ούτε εμείς οι υγειονομικοί, όπως και κανένας πολίτης», υπογράμμισε ο κ. Γαργαλιάνος.

Πηγή: ΕΡΤ1