Επανεκτίμηση και νέα απόφαση για το τοπικό lockdown που ισχύει στην Ελευσίνα ζητά ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου επικαλούμενος επιδημιολόγους που μιλούν για αποκλιμάκωση στη Δυτική Αττική αλλά και τα νέα στοιχεία για τον αριθμό κρουσμάτων και νοσηλευόμενων.

Τα περιοριστικά μέτρα εν μέσω Χριστουγέννων δημιούργησαν αναταραχή στην τοπική κοινωνία, ενώ οι επιχειρήσεις δεν μπόρεσαν να ενταχθούν ούτε στη μέθοδο click away, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο οποίος χαρακτήρισε «αξιοπερίεργο» να λειτουργούν μεγάλα βιομηχανικά συγκροτήματα σε αντίθεση με τον κεντρικό ιστό της πόλης.

Χαρακτηρίζοντας εύλογες τις διαμαρτυρίες που είναι σε εξέλιξη, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε δέσμη μέτρων για την ανακούφιση της τοπικής κοινωνίας και αναμένει από την περιφέρεια να τα προωθήσει στην κυβέρνηση, ενώ υποστήριξε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ζήτησε επίσης παρέμβαση του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου και των Εισαγγελικών Αρχών για έρευνα σε βάρος μέσων ενημέρωσης που, όπως είπε, διαμόρφωσαν αρνητικό κλίμα για την περιοχή.