Αν. Μακεδονία: Την Κυριακή 650 εμβόλια παραδίδονται στο Γ.Ν. Καβάλας

Δώδεκα νέες επιβεβαιωμένες μολύνσεις κορονοϊού ανακοίνωσε χθες για την Περιφεριακή Ενότητα Καβάλας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Για πρώτη φορά, εδώ και καιρό, δεν ανακοινώθηκε κανένα νέο κρούσμα για την περιοχή της Δράμας. Στο μεταξύ, τα Γενικά Νοσοκομεία των δύο περιοχών προετοιμάζονται για τους πρώτους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, φτάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας τα πρώτα 650 εμβόλια κατά του κορονοϊού κι από Δευτέρα, ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους του και τους υγειονομικούς του τόπου.

Στο μεταξύ, το Νοσοκομείο της Δράμας βρίσκεται μπροστά σε ένα νέο «κύμα εθελοντισμού». Σύμφωνα με τη διοικήτριά του, υποδεχθήκανε τις τελευταίες μέρες εθελοντές ιατρούς των Νοσοκομείων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πολιτείας να στηρίξουν έμπρακτα τον σχεδιασμό για αναχαίτιση του COVID-19.

«Τη στιγμή που η χώρα στο σύνολό της δίνει μια διαρκή μάχη και ο καθένας από τη θέση του θέτει σε προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον μέσα από πράξεις που ενισχύουν τη συλλογικότητα, εκδηλώνεται πρωτοβουλία από ιατρικό προσωπικό για ουσιαστική αρωγή στους ασθενείς και στους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του Νοσοκομείου μας» δήλωσε η κ. Νίκη Καρατζόγλου.