Έσπασαν κάθε ρεκόρ φέτος οι ψηφιακές ευχές – 50.000.000 μηνύματα την ημέρα

Έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ φέτος, οι ψηφιακές ευχές που αντάλλαξαν οι Έλληνες μέσω διαδικτυακών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων. 

Ευχές με κάθε τρόπο που δε κοστίζει έστειλαν οι έλληνες σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Internet Now», Νίκο Βασιλάκο. Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η ανταλλαγή ευχών μέσω εφαρμογών όπως το Messenger, το WhatsApp και το Viber, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σπάζοντας το ρεκόρ των 50 εκατομμυρίων μηνυμάτων ανά ημέρα.

Οι εφαρμογές αυτές κέρδισαν την προτίμηση των χρηστών διότι δεν επιβαρύνθηκαν – όπως άλλωτε – με επικοινωνιακά τέλη. Άλλος ένας λόγος για τον οποίο οι εφαρμογές έγιναν ο δημοφιλέστερος τρόπος ανταλλαγής ευχών, είναι το γεγονός ότι δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να «βλέπει» πότε και εάν ο αποδέκτης έχει «δει» το μήνυμά τους.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε προνομιακή θέση καθώς έχει μπει στο 5G, ωστόσο –  όπως εκτιμά ο κ. Βασιλάκος – για ένα  διάστημα διάρκειας 1-3 μΗνών οι χρήστες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις συνδέσεις και τα δίκτυά τους. «Το 5G ήρθε για να μείνει, ωστόσο δεν έχει ακόμα πολύ ισχυρά θεμέλια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλάκος. «Όταν υλοποιηθεί πλήρως το 5G θα έχουμε καλύτερες συνδέσεις και λιγότερη ακτινοβολία» υπογράμμισε